Изисквания и приготвяне на храната в детските кухни!

Хер Бебе е първата частна детска кухня. Като частна кухня и производител на храна, към Хер Бебе има много по-големи изисквания за хигиена и безопасност на храната, предлага се лабораторно тествана храна, която е безопасна за консумация.

Спазвайки задължителните условия и залагайки на висококачествени продукти, както и на правилното им приготвяне, за 15 години от малка детска кухня, Хер Бебе се превръща в производител на храни, с новосъздадена модерна фабрика, в близост до София.

В нея всеки ден се приготвя храна и се изхранват над 4000 деца в София, но и в много други градове от страната, сред които Пловдив, Пазарджик, Перник, Благоевград, Дупница, Пещера, Самоков, Кюстендил, Гоце Делчев и др.

Високо качество и Био меню

Хер Бебе се стреми към високо качество и контрол на продуктите, които се влагат, като се избират доказани производители. Предлага се и Био меню, тъй като без съответните сертификати не можем да сме напълно сигурни в произхода на храната и вложените в нея вещества. Съветвам ви да избирате органични, био храни, които нямат допълнителна обработка с химикали.

Меню за деца с алергии

Освен био меню, друга иновация, която предлага детска кухня Вълшебник е меню за децата на диета 4А, което е без глутен, без млечни храни и без алергенни храни като бобови, цитруси, мъхести плодове и др. Това е важно, защото все повече деца имат алергии към глутена и към млякото. Освен това менюто е адаптирано и са премахнати други потенциално алергенни храни като мъхести плодове, цитруси, бобови.

Качеството на продуктите е високо – готви се с морска сол Калас, със студено пресован зехтин, който се добавя към храната при t° под 75 градуса, качествени маслини Каламон и паста, телешкото месо, също е от специален вид млади телета.

Полезни и здравословни продукти

Новата ни инициатива през последните 2 години е добавянето в менюто на повече полезни храни като амарант, киноа, елда, просо, сладки картофи, авокадо, нахут, рожков, чиа, гхи и други, които са богати на полезни протеини, витамини, минерали и мазнини.

Висока хигиена

При приготвяне на храната има много по-високо ниво на хигиена, отколкото в домашни условия – персоналът носи специално облекло и преминава през дезинфекция преди влизане в помещенията за готвене. Облицовката на стените е с панели със сребро, във всяко помещение има бактерицидни и инсектицидни лампи.

Детските кухни разполагат и с модерна система за пречистване на водата, за омекотяване и премахване на котления камък. Използват се безопасни опаковки, предназначени за съхранение на храна.

В производството се използва автоматична система за разливане и етикетиране на храната, процес на шоково охлаждане на храната в охладителен тунел, което запазва хранителната стойност за по-дълго време и осигурява по-дълъг срок на годност.

Детска кухня Хер Бебе предлага всеки ден прясно приготвена храна за вашето дете и e незаменим помощник в отглеждане на децата в ежедневието! 🙂

Статията подготви: Мирослава Делчева, маг. фармацевт, здравен консултант на детски кухни Хер Бебе и Вълшебник, класически хомеопат, член на Асоциацията на лекарите хомеопати в България,  mira@miradelcheva.comwww.miradelcheva.com