* Как мога да поръчам от Вас?

Предлагаме две възможности за поръчка на храна:

  1. Ако желаете да бъде с доставка до адрес трябва да се свържете на 0700/111-26 с вътрешен 1, на цената на един градски разговор или 0885/517-191 и 0898/517-191.
  2. Ако желаете да вземете храната си от наш раздавателен пункт, то е необходимо да отидете ТУК, за да се информирате кой обект би ви бил най-удобен, да се свържете с него и уточните детайли по своята бъдеща поръчка.
  3. Ако желаете да поръчате храна за извън рамките на гр.София и София-област моля, свържете се с нашите регионални представители или конрагенти контактите, на които може да намерите ТУК.

*** Не се приемат обаждания и поръчки от телефонни номера в режим „Скрит телефонен номер“!


* Доставяте ли в (определен) град/село/квартал?

Може да получите пълна информация за обслужваните населени места от ТУК и ТУК


* По кое време доставяте храната?

На територията на гр.София и София-област информация за районирането и часовите интервали може да намерите ТУК. За останалите райони е необходимо да се свържете с нашите регионални представители или контрагенти от ТУК.


* Какви са разликите в менюто над 1 и под една година?

Основните разлики са в това, че при храните за деца до 1-годишна възраст не се влагат сол и захар, и консистенцията на храната е пюреобразна.


* Какво мляко използвате в менюто?

При храните за деца до 1-годишна възраст използваме сухо адаптирано мляко, при храните за деца над 1-годишна възраст използваме сухо пълномаслено мляко (26% масленост), при храните приготвяни с БИО-продукти използваме прясно био-мляко.


* С какво мляко готвим?

– за застройка на супите използваме кисело мляко
– храната за деца от 7 до 12 месеца се приготвя само със сухо адаптирано мляко
– при храната за деца над 1 година млякото, което се използва е сухо-пълномаслено

Съвет: Преди да започнете да храните детето си с детска кухня се консултирайте с личен лекар!


* Каква е рибата в менюто ни?

– Използваме обезкостено на 99% филе от Тилапия.

Съвет: Проверявайте старателно за костици преди консумация на рибното ястие, тъй като не можем да гарантираме обезкостяване на 100%!


* Защо влагаме в продуктите си йодирана морска сол?

– защото има естествени йод в малки количества и съдържа голям брой микроелементи – над 80бр.

Съвет: Йодът е съществено важен биоминерал, особено необходим при малките деца. Поради слабата му наситеност в почвите по български земи набавянето му посредством морксата сол е жизненоважно – естествено в минимални съобразени количества.


* Защо работим със зехтин?

– използваме extra virgin olive oil /студенопресован/, защото е много по-полезен отколкото обикновеното рафинирано олио.

Съвет: Зехтинът се добавя към храната при температура до 75 градуса, тъй като при по-висока температурна стойност той губи своите полезни качества.


* Доматите пресни или консервирани са?

– в храните си влагаме домати от консерви, тъй като е научно доказано, че преработения домат е много по-полезен спрямо пресния.

Съвет: Д-р Милка Милушева-Жижанова казва, че „Доматените консерви, произведени от добре узрели червени домати, са полезни целогодишно. Затова ви ги препоръчам, ако сте бременна, родилка или млада майка. Те ще ви направят по-здрава, по-умна и по-свежа.“


* Използваме ли яйца?

– не употребяваме яйца или яйчни субпродукти в нито една от предлаганите от нас храни

Съвет: Яйцата са еднакво полезни и не по-малко опасни, ако не се съхраняват и консумират правилно.


* Био храна!? Как да ви се доверя?

– храната, която приготвяме с „organic“ продукти се извършва под строг надзор. Цялата суровина набавяме от верига магазини за био продукти „Балев Био“.

Съвет: Био продуктите се различават по вкус и цвят от стандартната храна поради по-високо качество, вещества, минерали и други. Това са едни от първичните признаци.


* Има ли разлика в консистенцията на храната при различните възрастови интервали?

– да, разлика съществува при храната за деца от 7 до 12 месеца спрямо тази за деца над 1 година. При по-малките консистенцията е в пасиран вид съобразен с нормалните нужди на всяко дете в тази възраст.

Съвет: Препоръчително е всяко дете да се захрани с „преходна храна“ /7-12м/ преди да премине към консумация на тъй наречената фамилна храна предназначена за деца над 1 година съобразена с всички норми за правилно и здравословно хранене на децата от 1 до 3 години.


* Защо заявки се приемат до определен час?

– стремим се да получим информация за утрешното потребление, тъй като голяма част от продуктите, които влагаме в нашите храни са пресни и охладени.

Съвет: Прясно сготвената храната е много по-полезна и вкусна, ако се приготвя с пресни продукти.